سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
میزان
به منظور آشنایی عزیزان با مفاهیم حقوقی و چنانچه نظر و پیشنهادی دارند ارسال فرمایند
 
 

 

121-                  نحوه برخورداری پست‌های سازمانی از فوق‌العاده مدیریت و سرپرستی چگونه است؟

ج‌)    آن دسته از عناوین مدیریتی که قبلا" با عناوین مذکور در جدول شماره (6) همتراز شده‌اند کماکان ملاک عمل برای تعیین امتیاز فوق‌العاده مدیریت می‌باشند و سایر موارد همترازی با پیشنهاد دستگاه مربوط می‌بایست به‌‌‌‌تأیید معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس‌جمهور برسد.

122-                  آیا کارمندان پیمانی از مرخصی بدون حقوق بهره‌مند می‌باشند؟

ج‌)    بر اساس ماده 13 اصلاحی آیین‌نامه استخدام پیمانی موضوع ردیف یک تصویب‌نامه شماره 28576/ت31657هـ مورخ 10/5/1384 هیأت وزیران، مستخدم پیمانی می‌تواند درصورت نیاز با موافقت دستگاه استخدام کننده از مرخصی بدون حقوق و حداکثر به‌میزان مدت قرارداد استفاده نمایند.

123-                  آیا اعطای مرخصی تشویقی در اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری امکان‌پذیر است؟

ج‌)        اعطای مرخصی تشویقی به‌لحاظ عدم پیش‌بینی در قانون مدیریت خدمات کشوری مجوزی ندارد.

124-                  نحوه تعیین حقوق کارمندانی که به بیماریهای صعب‌العلاج مبتلا می‌باشند چگونه است؟

ج‌)         بدیهی است بر اساس تبصره 3 ماده 84 قانون مشمولین قانون تأمین اجتماعی از نظر استفاده از مرخصی استعلاجی تابع همان مقررات می‌باشند.

125-         نحوه تعیین حقوق و مزایای افرادی که به‌بیماری صعب‌العلاج مبتلا بوده‌اند و در سال 1388 اعاده به کار شده‌اند چگونه است؟

ج‌)      تا صدور آیین‌نامه مربوطه درصورت اعاده به‌خدمت کارمندان مزبور وضعیت آنان با توجه به آخرین حکم کارگزینی زمان اشتغال در قبل‌از استفاده مرخصی صعب‌العلاج با قانون فوق‌الاشاره، تطبیق داده‌خواهندشد.

126-                  مبنای محاسبه مبلغ ریالی مرخصی‌های ذخیره شده چه اقلامی می‌باشد؟

ج‌)    علاوه بر حقوق ثابت کلیه فوق‌العاده‌های موضوع ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری که کارمند در زمان بازنشستگی بر اساس اقلام مندرج در حکم کارگزینی استحقاق دریافت آنها را داشته‌است مبنای محاسبه وجوه مربوط به‌مرخصی‌های ذخیره شده در زمان بازنشستگی می‌باشد.

127-                  آیا کماکان مصوبات هیأت امناء با اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری قابل اجراء می‌باشد؟

ج‌)    خیر، تصویب‌نامه شماره 49236/ت536هـ مورخ 5/3/1388 هیأت وزیران درخصوص مشمول کسور بازنشستگی بودن فوق‌العاده‌های هیأت امنای دانشگاههای وزارت علوم ، تحقیقات و فنآوری صرفا" ناظر بر وزارتخانه تصریح شده در مصوبه مذکور و قبل‌از اجرای قانون خدمات کشوری بوده و تسری آن در زمان اجرای این قانون مجوزی ندارد.

128-                  آیا استفاده از مرخصی تشویقی مناطق محروم در حال حاضر قابل پرداخت است؟

ج‌)      با اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری از تاریخ 1/1/1388 و تعیین مرخصی در آن استفاده از مرخصی موضوع ماده 2 قانون جذب نیروی انسانی به نقاط محروم و دورافتاده و مناطق جنگی مجوزی ندارد. ضمنا" استفاده از مزایای مناطق محروم در سالهای 1386 و 1387 در چارچوب تصویب‌نامه شماره 76229/ت40996هـ مورخ 10/4/1388 هیأت وزیران امکان‌پذیر می‌باشد.

129-                  نحوه پرداخت میزان فوق‌العاده جذب مناطق محروم چیست؟

ج‌)    میزان پرداخت فوق‌العاده جذب مناطق محروم در چارچوب تصویب‌نامه شماره 76229/ت40996هـ مورخ 10/4/1388 هیأت وزیران برای سالهای 1386 و 1387 بر اساس ارقام تعیین شده برای کارمندان مشمول در سال 1385 می‌باشد.

130-                  آیا فوق‌العاده نخبگی در حال حاضر قابل پرداخت است؟

ج‌)      با توجه به برقراری سیستم امتیازی پرداخت حقوق و مزایا پس‌از اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری بر اساس ماده 127 این قانون، اعطای مزایای آیین‌نامه جذب و نگهداری نیروی نخبه موضوعیت ندارد. بدیهی است بهره‌مندی نخبگان از مزایای نخبگی موضوع قسمت اخیر تبصره 1 ماده 65 که طبق ضوابط مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین می‌شوند، منوط به‌تصویب و ابلاغ آیین‌نامه مربوطه توسط هیأت وزیران می‌باشد.

131-                  امتیاز افرادی که دارای بیش‌از یک نشان دولتی هستند چگونه تعیین می‌شود؟

ج‌)      درصورتی که کارمند دارای بیش‌از یک نشان دولتی باشد جمع امتیاز نشان‌های دولتی او با رعایت حداکثرسقف امتیاز (800 امتیاز) قابل محاسبه می‌باشد.

132-                  آیا همترازی ماده 8 قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت در حال حاضر قابل اجرا است؟

ج‌)    با اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری برقراری حقوق و مزایای ناشی از مقرراتی مانند همترازی ماده 8 قانون نظام هماهنگ کارکنان دولت لغو شده‌است. خاطر نشان می‌سازد به‌منظور جبران حقوق و مزایای این قبیل افراد تمهیداتی در زمینه نحوه ارتقای رتبه آنان در دست بررسی و مطالعه است که به‌محض حصول نتیجه مراتب به‌اطلاع خواهدرسید.

133-                  منظور از اعمال ضریب در معیار عملکرد چیست؟ آیااعمال آن الزامی است؟

ج‌)    چنانچه فعالیت‌های عمده‌ای که توسط ارزشیابی شونده در طول یک دوره ارزشیابی انجام گرفته‌است از نظر اهمیت و حجم فعالیت دارای وزن متفاوتی باشند، در این حالت می‌توان برای هر یک از این فعالیت‌ها ضریبی را تعیین و اعمال نمود و اعمال ضریب برای امتیاز دهی معیار عملکرد اختیاری است.

134-                  فعالیت‌های عمده معیار عملکرد چگونه تنظیم می‌شود؟

ج‌)    فعالیت‌های عمده هر یک از ارزشیابی شوندگان در معیار عملکرد با مشارکت خود آنان و ارزشیابی کننده (مقام مافوق بلافصل) و با توجه به شاخص‌های "کیفیت"، "کمیت" و "اثربخشی" مورد بررسی و ارزشیابی قرار می‌گیرد.

135-                  آیا تعداد فعالیت‌های عمده در معیار عملکرد، حدنصاب معینی دارد؟

ج‌)       خیر، بستگی به تعداد فعالیت‌هایی دارد که کارمند در طول دوره انجام داده‌است.

136-                  آیا مدیر می‌تواند برخی از عوامل عملکردی مندرج در بخش عملکرد را نپذیرد؟

ج‌)    بر اساس دستورالعمل اجرایی ارزشیابی، رئوس فعالیت‌های بخش عملکرد می‌بایست با توافق ارزشیابی کننده و ارزشیابی شونده تعیین گردد. از این رو نتایج حاصله از این توافق ملاک عمل خواهدبود. در عین حال چنانچه کارکنان فعالیت‌هایی را درج نمایند که در چارچوب انتظارات مدیر یا سرپرست بلافصل نباشد مدیر یا سرپرست بلافصل می‌تواند آنها را حذف نماید.

137-                  منظور از گواهینامه نوع اول در بند 1 معیار توسعه فردی چیست؟

ج‌)    گواهینامه نوع اول به‌گواهینامه‌ای اطلاق می‌گردد که پس‌از پایان موفقیت‌آمیز هر دوره یا پودمان آموزشی به‌فرد اعطاء می‌شود.

138-                  در معیار توسعه فردی، چه نوع دوره‌های آموزشی قابل محاسبه در گواهینامه نوع اول است؟

ج‌)    در معیار توسعه فردی گواهینامه‌های آموزشی نوع اولی که در راستای آموزش‌های عمومی، شغلی و بهبود مدیریت باشد، قابل محاسبه است.

139-                  امتیازدهی گواهینامه نوع اول در بند 1 معیار توسعه (توسعه فردی) چگونه است؟

ج‌)      امتیازدهی بر اساس ساعات آموزش گواهینامه‌ها می‌باشد. یعنی به ازای هر 10ساعت آموزش مصوب یک امتیاز تعلق می‌گیرد.

140-         آیا عناوین آموزش‌های طی شده که کارمند در بند یک معیار توسعه (توسعه فردی) درج می‌نماید، کفایت می‌کند یا نیاز به پیوست مستندات مربوط دارد؟

ج‌)    درصورت آگاهی کامل ارزشیابی کننده از دوره‌های آموزشی طی شده، نیاز به‌پیوست مستندات نمی‌باشد، در عین حال کارشناس ارزشیابی مسؤول کنترل این مستندات می‌باشد.

141-                  برای کارکنانی که دوره‌های آموزشی تعریف و اجرا نشده‌است، امتیاز این بند چگونه محاسبه می‌شود؟

ج‌)     اینگونه کارکنان از این گزینه امتیازی کسب نمی‌نمایند و می‌توانند از گزینه انجام فعالیت خودآموزی در زمینه شغلی امتیاز کسب نمایند.

142-                  آیا آموزش‌های طی شده افراد در یک دوره ارزشیابی‌های سال‌های بعد قابل احتساب است؟ خیر.

143-                  نحوه سنجش فعالیت‌های خودآموزی در بند (1) معیار (توسعه فردی) چگونه خواهدبود؟

ج‌)       در این نظام، امتیاز خودآموزی با توجه به‌نظر ارزشیابی کننده تعیین می‌شود.

144-         برای کارکنانی که همکاران مرتبطی ندارند که به‌آنان از طریق مربیگری آموزش دهند امتیاز این گزینه چگونه محاسبه می‌شود؟

ج‌)         اینگونه کارکنان از این گزینه امتیازی کسب نمی‌نمایند.

145-                  آموزش شغلی به‌همکاران به‌شیوه مربیگری در معیار توسعه بر اساس چه مستنداتی باید باشد؟

ج‌)        آموزش شغلی به‌همکاران به‌شیوه مربیگری می‌بایست مورد تأیید ارزشیابی کننده‌باشد.

146-         برای هر یک از عناوین آموزش‌های طی شده و رئوس فعالیت‌های انتقال دانش و مهارت‌های شغلی خود به‌دیگران در بند 2 توسعه (انتقال دانش و مهارت‌های شغلی خود به‌دیگران) حداکثر 8 امتیاز درنظر گرفته شده‌است ولی مجموع امتیازات در دامنه امتیازات 18 است، دلیل این تفاوت چیست؟

ج‌)     دامنه امتیاز به‌لحاظ احصاء کلیه فعالیت‌هایی که کارکنان گوناگون انجام داده‌اند، تعیین شده‌است و حداکثر امتیازات نشان‌دهندة ارزش عددی هر عامل است.

147-         ارایه آموزش‌های شغلی در واحدهای ذیربط سازمانی در بند (2) معیار توسعه (انتقال دانش و مهارت‌های شغلی خود به دیگران) چگونه مورد سنجش قرار خواهدگرفت؟

ج‌)       موزش‌های مذکور با توجه به‌ساعات ارایه آموزش و میزان رضایت شرکت‌کنندگان مورد سنجش قرار می‌گیرد.

148-         در صورتی که فردی یک یا دو مصداق مربوط به‌بند 2 معیار توسعه (انتقال دانش و مهارت‌های شغلی خود به دیگران) را دارا باشد، آیا می‌تواند حداکثر امتیاز را اخذ نماید؟

ج‌)       درصورتی که فرد شرایط اخذ حداکثر امتیاز را مطابق دامنه امتیازات داشته‌باشد، می‌تواند از حداکثر امتیاز بهره‌مند شود.

149-         چنانچه برای کارکنان برخی از مشاغل در یک دستگاه و یا بطور کلی در یک دستگاهی امکان استفاده از روش‌های جدید فنآوری اطلاعات میسر نباشد، امتیاز این معیار چگونه محاسبه خواهدشد؟

ج‌)      مطابق دستورالعمل اجرایی در دستگاههایی که بکارگیری فنآوری اطلاعات در انجام وظایف تاکنون میسر نگردیده‌است، امتیاز این معیار به‌صورت مقتضی به‌سایر بندهای معیار توسعه اختصاص می‌یابد.

150-                  برای کارکنانی که بنا به‌ماهیت مشاغل‌شان ارباب رجوع ندارند، اخذ امتیار این منبع چگونه خواهدبود؟

ج‌)      به‌موجب رعایت اصل انعطاف‌پذیری در دستورالعمل اجرایی، دستگاههای اجرایی می‌توانند با توجه به شرایط و ویژگی‌های سازمان و انتظارات تعیین شده در سطوح مختلف، نسبت به‌تغییر امتیازات رفتارهای شغلی و اخلاقی با رعایت سقف امتیازات تعیین شده برای هر یک از سطوح اقدام نمایند. بدیهی است که این امر به‌منزله حذف سطوح تعیین شده‌نمی‌باشد.

151-                  اگر ارباب رجوع ارزشیابی شونده درون سازمانی باشد، آیا با منبع ارزشیابی همکاران تداخل پیدا نمی‌کند؟

ج‌)      خیر، زیرا ارباب رجوع می‌تواند درون سازمانی و برون سازمانی باشد، در حالی که همکاران به‌افرادی گفته می‌شود که مستقیما" در یک گروه کاری با ارزشیابی شونده مشغول فعالیت هستند.

152-                  ارزشیابی توسط همکاران و ارباب رجوع به‌چه نحو انجام می‌پذیرد؟

ج‌)      مطابق دستورالعمل اجرایی، ارزشیابی کننده می‌بایست امتیاز مربوط به‌همکاران و ارباب رجوع را با توجه به‌فرم‌های ارزیابی تکمیل شده توسط همکاران و ارباب رجوع و یا به‌هر شیوه دیگر اخذ نموده و در قسمت مربوط درج نماید. ضمنا" ارزشیابی کننده می‌تواند یک نفر از کارکنان واحد را مسؤول اجرای این وظیفه (ارایه راهنمایی‌های لازم درخصوص نحوه تکمیل فرم همکاران و ارباب رجوع و تعیین میانگین امتیازات آنها) نماید.

153-                  آیا پیشنهاداتی که در سطح واحد صرفا"‌به‌تآیید مدیر کل واحد به‌اجرا درآمده‌باشد در معیار پیشنهادها قابل احتساب است؟

ج‌)     خیر، در معیارها پیشنهادها فقط پیشنهادها و مشاوره‌های سطوح سرپرستان، کارشناسان و کارکنانی که طی دوره ارزشیابی به‌تأیید شورای پذیرش و بررسی پیشنهادهای دستگاه و یا کمیته‌ها یا شوراهای مسؤول در دستگاه رسیده‌باشد قابل محاسبه می‌باشد.

154-         با توجه به‌دامنه محدود امتیازات در معیار پیشنهادها، نحوه امتیازدهی پیشنهادهای متعدد پذیرفته شده توسط مراجع ذیصلاح، چگونه بایستی باشد؟ آیا می‌توان با ارایه یک پیشنهاد حداکثر امتیاز این معیار را کسب نمود؟

ج‌)      امتیازدهی به پیشنهادها بر اساس سطح اثربخشی آنها و بر حسب واحد، دستگاه و ملی می‌باشد و چنانچه اثربخشی پیشنهادها در سطح ملی و یا کل نظام اداری بوده‌باشد، می‌تواند حداکثر امتیاز بند پیشنهادها (5 امتیاز) به‌آن تعلق گیرد.

155-         آیا مستندات مربوط به‌معیارهای پیشنهادها و تشویقات می‌بایست صرفا"‌مربوط به‌همان دوره ارزشیابی باشد یا برای دوره‌های بعدی قابل احتساب است؟ تمام مستندات و مصادیق معیارهای ارزشیابی صرفا" در همان دوره ارزشیابی قابل محاسبه است.

156-         با توجه به اینکه شورای بررسی و پذیرش پیشنهادها در برخی دستگاهها وجود ندارد، نحوه اخذ امتیاز معیار پیشنهادها چگونه خواهدبود؟

ج‌)     پیشنهادهای تأیید شده توسط سایر مراجع ذیربط (از قبیل شوراها، کمیته‌ها و کمیسیون‌های موجود در دستگاه‌های اجرایی) نیز می‌تواند در تعیین امتیاز این معیار مورد استفاده قرار گیرد.

157-                  آیا تقدیرنامه‌هایی را که کارکنان از سایر مقامات دستگاهها دریافت می‌نمایند، قابل قبول می باشد؟

ج‌)     چنانچه تقدیرنامه‌های دریافت شده در حیطه وظایف شغلی بوده و به‌تأیید مقام مسؤول در دستگاه متبوع فرد ارزشیابی شونده رسیده‌باشد، قابل قبول است.

158-                  نحوه امتیازدهی تقدیرنامه‌ها در معیار تشویقات چگونه است؟

ج‌)     امتیازدهی معیار تشویقات بر اساس تعداد تقدیرنامه‌ها، سطوح اهداء کننده تقدیرنامه‌ها و سقف امتیاز تعیین شده برای هر یک از آنها صورت می‌گیرد.

159-                  چه نوع تقدیرنامه‌هایی در معیار تشویقات قابل احتساب است؟

ج‌)     تقدیرنامه‌های که برای خدمات مشخصی در طول دوره ارزشیابی در راستای انجام وظایف شغلی اعطاء گردیده و جنبه عمومی ندارد، ملاک عمل می‌باشد.

160-                  معاون دستگاههای وابسته به‌چه کسانی اطلاق می‌گردد؟

ج‌)    به‌معاونان دستگاههایی که وابسته به‌یک وزارتخانه یا سازمان‌های مستقل باشند مانند معاونان سازمان انتقال خون که وابسته به‌وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند.

161-                  منظور از مقاله در معیار امتیازات ویژه چیست؟ و نحوه امتیازدهی آن چگونه است؟

ج‌)    منظور از مقاله در معیار امتیازات ویژه صرفا" آن دسته از مقالات تألیف یا ترجمه شده هستند که در مجلات (درون سازمانی و برون سازمانی) و یا روزنامه‌ها به‌چاپ رسیده یا در یک سمینار یا کنفرانس علمی ارایه و تأیید شده‌باشد و یا اینکه در یک سایت معتبر اینترنتی قرار داده‌شده‌است. میزان امتیاز تعلق گرفته‌ به‌این مقالات نیز بر اساس نوع و سطح مقاله ارایه شده و مرجع چاپ و یا پذیرش آن خواهدبود.

162-                  شرایط امتیازدهی کتاب‌های تألیف شده ارزشیابی شوندگان در معیار امتیازات ویژه چگونه است؟

ج‌)     در نظام ارزشیابی صرفا" به‌آن دسته از کتاب‌هایی امتیاز تعلق می‌گیرد که در آن سال ارزشیابی چاپ و نشر گردیده‌باشند و تألیف یا ترجمه این کتاب بخشی از وظایف شغلی کارمند نباشد، زیرا در این‌صورت تدوین آن کتاب در زمره عوامل عملکردی در معیار عملکرد قرار می‌گیرد.

163-         مراکز علمی معتبر به‌چه مراکزی اطلاق می‌شود و آیا فعالیتی که منجر به‌دریافت جایزه شده بایستی الزاما" در راستای وظایف مرتبط با پست سازمانی ارزشیابی شونده‌باشد؟

ج‌)    مراکز علمی معتبر به‌مراکزی (نظیر: سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی، سازمان ثبت اسناد، جشنواره خوارزمی و...) اطلاق می‌شود که دارای صلاحیت قانونی، علمی و یا فنی برای ثبت ابتکارات و خلاقیت‌ها می‌باشند و حوزه فعالیتی که منجر به‌دریافت جایزه می‌شود می‌بایست در راستای وظایف شغلی، سازمانی و یا دستگاهی باشد.   <?/o:p>

164-                  منظور مؤسسات آموزشی در معیار امتیازات ویژه چیست؟

ج‌)        مؤسسات آموزشی به‌مؤسساتی اطلاق می‌گردد که مجری دوره‌های آموزشی کارکنان دولت هستند.

165-         با توجه به‌اینکه همه کارکنان دولت نمی‌توانند از امتیازات مصادیق «کسب نشان‌های دولتی» دریافت تأییدیه و جایزه از مراکز معتبر علمی و تألیف و ترجمه مقالات و کتب، استفاده نمایند، نحوه محاسبه این گزینه‌ها چگونه خواهدبود؟

ج‌)    مصادیق ذکر شده در زمره معیار «امتیازات ویژه» می‌باشد و ارزشیابی شوندگان می‌توانند در طی دوره ارزشیابی،‌ علاوه بر سقف امتیازات تعیین شده (100 امتیاز)، با توجه به مستندات تأیید شده از سوی مراجع ذیربط 10 امتیاز از این معیار کسب نمایند.

166-                  آیا در معیار امتیازات منفی وجود سابقه ضروری است؟

ج‌)        بلی.

167-                  آیا تعیین امتیازات منفی در فرم‌های ارزشیابی الزامی است؟ بلی.

168-                  نحوه امتیازدهی معیار امتیازات منفی چگونه است؟

ج‌)     ارزشیابی کننده پس‌از ثبت اقدامات منفی ارزشیابی شونده و با توجه به نوع و میزان تأثیر آن بر اثربخشی و کارآیی واحد یا دستگاه، امتیاز منفی موردنظر را تعیین و در محل مربوط درج می‌نماید.

169-                  با توجه به‌اینکه 3/1 نمرات ارزشیابی مدیران کل استانها و رؤسای ادارات شهرستان‌ها توسط استانداران و فرمانداران تعیین می‌شود، در نظام جدید ارزشیابی این مسأله چگونه خواهدبود؟

 

ج‌)     در مور امتیاز داده‌شده توسط استانداران و فرمانداران بر اساس ضوابط مربوط با انجام یک تناسب در مقیاس 100 محاسبه خواهدشد.




موضوع مطلب :

ارسال شده در تاریخ : چهارشنبه 93 دی 10 :: 8:1 عصر :: توسط : ایرج بهشتی نژاد

درباره وبلاگ
من وکیل کانون وکلای فارس هستم و در زمینه دعاوی حقوقی و کیفری واداری بخصوص دعاویی مطرح شده درهیات های حل اختلاف ادارات دولتی ، شکایت های مربوط به امور درمانی و تعزیرات ؛دیوان عدالت اداری و تنظیم انواع قراردادها و همچنین پرونده های مطرح شده در شوراهای حل اختلاف تجربه مفیدی دارم که می توانم کمک خوبی به هم وطن های خودم بنمایم مدت 12 سال رئیس یکی از شعب شورای حل اختلاف و کارشناس حقوقی دانشگاه علوم پزشکی بودم
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
آمار وبلاگ
بازدید امروز: 64
بازدید دیروز: 138
کل بازدیدها: 188439